DONATIU

La campanya NO CANVIEM DE LLENGUA s’està finançant mitjançant petites aportacions d’amics i entitats; per tant, qualsevol ajuda que ens arribi de part teva, serà molt ben rebuda pels membres de l’associació.

Pots fer-nos un donatiu mitjançant el sistema segur de PayPal que et mostrem a continuació. Cal fer click sobre la imatge per fer el donatiu:

Gràcies a la teva col·laboració podrem continuar lluitant per la defensa de la nostra llengua.

—————————————————————————————–

Carta del President de l’Associació

Benvolguts,

Us escric aquestes ratlles en nom de l’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia, per agrair-vos el suport que hem rebut a la nostra campanya de sensibilització a favor de l’ús del català davant l’Administració de justícia a Catalunya: “NO CANVIEM DE LLENGUA. SI VAS AL JUTJAT NO CANVIÏS DE LLENGUA”.

Heu de saber que gràcies al vostre suport, la campanya ha anat molt més enllà de l’àmbit comunicatiu, ja que, atès el seu ressò, hem tingut l’oportunitat de reunir-nos amb el President del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Sr. Miguel Angel Gimeno, la Fiscal en cap de Catalunya, Sra. Teresa Compte, la Consellera de Justícia, Sra. Pilar Fernández Bozal i el seu equip, i la Directora General de Política Lingüística de la Conselleria de Cultura, Sra. Yvonne Griley, els quals s’han adherit a la nostra campanya i l’estan fent seva en els diferents àmbits d’actuació que els corresponen dins l’Administració de justícia.

Però això no és tot, fins i tot el propi Parlament de Catalunya, a través del President de la Comissió de Justícia, l’ex-conseller Sr. Salvador Milà, ens va convidar a presentar la campanya “NO CANVIEM DE LLENGUA”, cosa que vam fer davant el plenari de la Comissió de Justícia on tots els grups polítics hi van poder dir la seva, trobant-nos amb l’agradable constatació que tots ells estaven d’acord en defensar el dret d’opció lingüística dels catalans a l’hora d’usar el català davant l’Administració de justícia, com passa amb el castellà i, per tant, en defensar el motiu de la nostra campanya. Tant és així, que properament debatran i votaran les propostes que en aquest sentit els farà arribar la Conselleria de Justícia.

Moltes són les entitats i els col·legis professionals que també ens estan fent costat des de la nostra pàgina web NOCANVIEMDELLENGUA.CAT, així com tots els que participen diàriament en el nostre FACEBOOK donant les seves opinions, fent les seves aportacions i, sobretot, donant a conèixer les queixes o incidències d’aquells que han vist com el seu dret lingüístic a parlar en català en un judici, compareixença o declaració no ha estat respectat, en contra del que estableix l’article 33 del nostre Estatut de Catalunya i ha corroborat el Tribunal Constitucional en la seva sentència sobre l’Estatut.

Prenem bona nota d’aquestes queixes i/o suggeriments i ja estem fent les comprovacions i accions pertinents perquè això no torni a passar en aquell concret jutjat, tribunal o fiscalia on s’ha detectat aquesta anomalia. Un exemple el tenim amb el jutge titular del Jutjat contenciós de Lleida que, arran de la seva polèmica interlocutòria on tracta el tema del dret d’opció lingüística, criticant l’actuació professional dels lletrats de la Generalitat de Catalunya, la Sala de Govern li ha obert el corresponent expedient sancionador qualificant la seva actuació de falta greu i ha elevat la resolució al Consell General del Poder Judicial.

Com veieu, molta ha estat la feina que s’ha fet en aquest darrers mesos, però encara hem d’anar més lluny ja que necessitem que aquest missatge arribi a tots els ciutadans de Catalunya per tal que sàpiguen que les lleis estan del seu costat i que, si volen adreçar-se o expressar-se en català davant l’Administració de justícia, ho han de poder fer sense cap problema.

Els nostres recursos econòmics són molt limitats perquè la nostra associació viu gràcies a les quotes dels nostres 150 socis i a les subvencions de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona, cosa que ens permet poder fer alguna activitat durant l’any, com ara ha estat aquesta campanya de comunicació.

És per això, que hem pensat que, per tal de posar un punt i seguit a la campanya “NO CANVIEM DE LLENGUA” i donat que arriben les vacances d’estiu, seria una bona cosa fer un concert per intentar recaptar més fons i poder seguir treballant en la seva difusió.

Per aquest motiu, us convidem al concert que el grup SOM AMORÓS, que canten cançons a cappella, ens oferirà el proper dijous 7 de juliol de 2011, a 2/4 de 9 del vespre a la sala d’actes d’OMNIUM CULTURAL de Barcelona (C/Diputació 276, pral). L’entrada serà lliure i cadascú podrà fer l’aportació econòmica que cregui oportuna per al finançament de la campanya “NO CANVIEM DE LLENGUA”.

Cas que no poguéssiu venir, podeu igualment fer les vostres contribucions econòmiques a través del nostre web NOCANVIEMDELLENGUA.CAT, col·laborant d’aquesta manera a fer possible la seva continuïtat.

Finalment, no voldria acabar aquestes ratlles, sense fer un reconeixement públic a totes les persones que ens han ajudat en l’elaboració d’aquesta campanya, des d’en Francesc, la Neus i tot l’equip de l’empresa de comunicació SOLE & HERNANDEZ de Manresa, fins a la col·laboració desinteressada de l’Albert Sabater, Director de Ràdio Tordera i Josep Altafulla, Director de Nova Ràdio Lloret, les veus de la Marta Afuera i Montserrat Saurí, i la direcció d’en Jaume Martínez, pel que fa a les falques de ràdio, i d’en Jordi López, Mireia Carles i Martin Carranza, pel que fa a la direcció i muntatge dels anuncis televisius, sense oblidar-nos del ballarí Pablo Lòpez, l’actor Enric Arquimbau i la companya de la Junta Directiva, Montserrat Saurí i la seva filla Valèria que van oferir la seva imatge per a la nostra companya. A tots ells, moltes gràcies.

Us esperem a tots el proper dijous 7 de juliol, a 2/4 de 9 del vespre a la sala d’actes d’Òmnium Cultural, al concert de SOM AMORÓS.

Atentament,

Agustí Carles i Garau
President de l’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia.